Gymmen en Zwemmen

We hechten veel belang aan bewegingsopvoeding. De titel van sportactieve school willen we ten alle prijze hoog houden. De kleuters krijgen tweemaal per week gymles van de gymleerkracht. De leerlingen van de lagere school krijgen zoals het leerplan voorziet, de wekelijks vereiste uren bewegingsopvoeding.

In de gymlessen dragen alle jongens en meisjes van de lagere school eenzelfde outfit. We opteerden voor een wit t-shirt met het logo van de school en een groen sportbroekje. Ze dragen allemaal witte gymschoentjes zonder veters, ritsen of klittenband. Het gymuniform wordt op school aangeschaft.

Omwille van de  veiligheid worden ringen, armbanden, kettingen en oorringen niet gedragen tijdens het gymmen. Lange haren worden netjes samengebonden met een elastiekje.

Tweewekelijks gaan de kinderen van de lagere school zwemmen in het ‘Interbad’. De zwembeurten worden verrekend op de maandelijkse factuur. De meisjes dragen een zwempak uit één stuk.
De jongens dragen een zwembroek of zwemshort zonder zakken. Horloges, armbandjes en kettingen laat men best niet achter in de kleedkamer. Beter nog, laat alle ‘kostbaarheden’ thuis.

Bij decreet werd vastgesteld dat er aan één leerlingengroep gratis zwemmen wordt aangeboden. Wij kozen er voor dat het zesde leerjaar van deze decretale maatregel kan genieten.

Wie niet gymt of zwemt, deelt dit schriftelijk mee. De lessen lichamelijke opvoeding en zwemmen maken deel uit van ons aanbod. Alle kinderen moeten eraan deelnemen.