Mos

De Zonnetuin is een milieubewuste en milieuactieve school! We speldden daarom fier het MOS-label op en haalden reeds ons derde MOS-logo!

Onze school ligt in een prachtige groene en rustige buurt. We maken graag dankbaar gebruik van het  trapveld, het speelterrein en het bos. Met man en macht zetten we ons in om die buurt en het bos ook netjes te houden. We aanvaardden daarom ook met plezier het peterschap van het Paalbos. De kinderen hielpen mee om nieuwe bosstroken te planten in het nabije natuurgebied.

We proberen bewust en spaarzaam om te springen met materialen en grondstoffen.

  • Dankzij onze 150 zonnepanelen op het dak draait onze school volledig op ‘groene energie’.
  • Bij de bouw van onze nieuwe speelplaats werden er drie grote regenputten geïnstalleerd om zo het gebruik van stadswater tot een minimum te beperken.
  • In de klassen wordt er alleen nog maar gebruik gemaakt van zeep op ecologische basis. Ook de school wordt volledig gepoetst met milieuvriendelijke producten.
  • In de klassen bieden wij drankjes aan in glazen flesjes omdat dit het milieuvriendelijkste materiaal is om te recycleren.
  • De koekjes van het kleuter kopen wij aan in grote economische verpakkingen. Zo verminderen we de afvalberg en blijft ook onze speelplaats netjes.