Verkeerslus

Veel kinderen komen met de fiets naar school. Kleuters worden uiteraard begeleid. Leerlingen van de lagere school kunnen dat op eigen houtje.
Wijs hen de kortste of veiligste weg tussen thuis en school. Ze horen niet na of voor schooltijd samen te hokken op een straathoek of pleintje. De verzekeringsbepaling voorziet dat de reisweg binnen een bepaalde tijd en ruimte wordt afgelegd.

De fietsen worden in de rekken gestald. Het lijkt ons wel zinnig om de fietsen ook op slot te doen. Gestalde fietsen zijn niet verzekerd tegen beschadiging of diefstal.
Het spreekt voor zich dat ook de fiets best in topconditie is!

Heel wat chauffeurs houden rekening met onze zwakke weggebruikers en volgen de richtlijnen van ons verkeersplan strikt op. Onze kinderen danken hen!
Het verkeersplan is zo opgesteld dat fietsers en auto’s elkaar nauwelijks kunnen hinderen. Tenminste als u ook bereid bent deze regels op te volgen.

  • Fietslus: in deze grote lus om de school worden auto’s geweerd! We gunnen alle fietsers een veilige trip ‘op weg naar’ of ‘terug van’ de schoolbanken. We maken daarom de buurt rond de fietsenstalling autoluw.
    Aan de uitgang van de fietsenstalling helpt een gemachtigd opzichter de fietsers veilig de weg over te steken.
    Fietsers kunnen steeds in beide richtingen gebruik maken van de fietslus.
     
  • Autolus: de autoring loopt langs de kleuterspeelplaats zodat de kleinsten nog steeds veilig kunnen gedropt worden in de “kiss and ride” –zone. We moedigen de bestuurders aan om niet te blijven dralen voor de poort of speelplaats. Enkel zo kunnen we vlotte doorgang verzekeren.

Het kan niet dat buurtbewoners last ondervinden van wildparkeerders die zoon- of dochterlief een aantal meter stappen willen besparen. We vragen met aandrang dat chauffeurs de meest elementaire verkeersreglementen en de regels van goed fatsoen opvolgen.