Onze kledij

Om de grillige modedans te ontspringen, dragen de kinderen vanaf het eerste leerjaar sobere kledij in de uniformkleuren blauw en wit. De voorkeur gaat uit naar effen kledij. Opzichtige tekeningen op een bovenstuk zijn niet toegelaten. Een logo in een ander kleur dat onder een duim kan verborgen worden, wordt toegelaten. Omwille van de zichtbaarheid in het verkeer mogen de jassen, sjaals en mutsen opvallend gekleurd zijn.

De kledij is verzorgd en passend: al te korte rokjes, strandjurkjes, voetbaltruitjes, spaghettibandjes en oorringen voor jongens horen niet thuis op onze school. Uiteraard ook geen piercings. Daarmee willen we onderscheid maken tussen het schooluniform en vrijetijdskledij. We dringen aan op soberheid in het dragen van ringen, armbandjes, halskettingen, oorringen en nagellak.

De kleuters dragen geen uniform.  Trek hen wel gemakkelijke kledij aan die ze zelf kunnen aan- en uittrekken bij het toiletbezoek. Een verloren maar genaamtekend kledingstuk vindt heel vlug de rechtmatige drager terug.

Bij het niet naleven van deze afspraken worden volgende stappen genomen:

  • 1ste maal: nota in de agenda
  • 2de maal: letter D op het rapport / kinderen van de bovenbouw doen hun gympak aan.
  • 3de maal: een gesprek met de directeur en er wordt contact opgenomen met de ouders.

Om op te vallen tijdens de donkere winterdagen zijn alle leerlingen van de lagere school tussen de herfst- en krokusvakantie verplicht om een fluo-jasje te dragen.
Door het dragen van een fluo-jasje valt de drager 100m eerder op dan iemand in gewone kledij. Zo willen wij de veiligheid van uw kind(eren) vooropstellen.